JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval

Visitors

Last Week: 54
This Month: 56
Total: 6309 

Συνεδρίαση Σ.Ν.Ο. Ιωαννίνων - '09
Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2009 00:00
Την παρασκευη 3 Απριλίου 2009 συνεδρίασε το Συντονιστικό Νομαρχιακού Οργάνου με θέμα "Προγραμματισμός δράσεων για την αντιπυρική περίοδο έτους 2009" στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.  

Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην εισήγησή του αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της περυσινής αντιπυρικής περιόδου, τονίζοντας ότι, παρά τις δύσκολες καταστάσεις,  χάρη στη συνεργασία που υπήρξε, οι ζημιές ήταν περιορισμένες στο Νομό Ιωαννίνων. 

Ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε τη χρησιμότητα που έχει  στην αντιμετώπιση των ακραίων φαινόμενων η λειτουργία του Σ.Ν.Ο,. το οποίο στο Νομό μας, όπως είπε,  συνεδριάζει και εργάζεται διαχρονικά, αντίθετα με ο,τι συμβαίνει  σε άλλες περιοχές. 
Επίσης αναφέρθηκε στη νέα πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων - σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία -   για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος σχεδιασμού – διαχείρισης κρίσεων δασικών πυρκαγιών και τηλεειδοποίησης με το οποίο θα υπάρχει άμεση ενημέρωση για την κατάσταση που κάθε φορά επικρατεί στα δάση μας. (Η συγκεκριμένη πρόταση για το έργο, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ κατατίθεται προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Ψηφιακή σύγκλιση” του ΕΣΠΑ). 

Αναφερόμενος  στα εναέρια πυροσβεστικά μέσα  ο κ. Καχριμάνης,  με βάση  διαβεβαίωση του Υπουργού Εσωτερικών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και φέτος θα υπάρχει η παρουσία τους στο Νομό. 

Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει τη χρησιμότητα της Δασικής Υπηρεσίας  στο ζήτημα των δασικών πυρκαγιών,    ζητώντας ταυτόχρονα  “συνεργασία και αλληλεγγύη με τους φορείς, τους πολίτες και τις εθελοντικές οργανώσεις”, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και το φετινό καλοκαίρι. 
 
Ο προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α.Ι. κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος ζήτησε να υπάρξει ιεράρχηση των προβλημάτων και να προωθηθούν από τους εμπλεκόμενους φορείς με ταχύτητα οι δράσεις που απαιτούνται, όπως αποψιλώσεις, έλεγχοι πυροσβεστικών κρουνών, καθαρισμός δικτύων ΔΕΗ κ.α.: Παράλληλα  κάλεσε τους Δήμους και τις Κοινότητες να ορίσουν το συντομότερο δυνατόν υπεύθυνους πυροπροστασίας. 

Στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι των Υπηρεσιών, των Ο.Τ.Α. και των άλλων φορέων, ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, θέμα για το οποίο ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, θα υποβάλει επείγον αίτημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών και το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής. 
 
Στο Σ. Ν. Ο. παρέστησαν μεταξύ άλλων: Ο Στρατηγός – Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Πεζικού κ. Αθ. Καραγιαννόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων κ. Χρ. Γκόλιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής  κ. Κων. Τρομπούκης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ. κ. Μ. Πλιάκος – Π. Αρλέτος, ο γεν. γραμματέας της Ν.Α.Ι. κ. Μιλτ. Γούκος, o Περιφερειακός Διευθυντής Αγροφυλακής κ. Βασίλειος Βραχάς, ο Αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Τύμφης κ. Γεώργιος Σουκουβέλος, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φώτης Μπουραντάς, ο οι Δήμαρχοι Κεντρικού Ζαγορίου κ. Γ. Παπαναστασίου, Μετσόβου κ. Κ. Τζαφέας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων  Βοβούσης κ. Στ. Βασιώτης και Διστράτου κ. Κων. Παγανιάς ο Διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ κ. Οικονόμου, εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Ηπείρου, τη Δ.Ε.Η. και εθελοντικών οργανώσεων. Από την Ενωση Ραδιοερασιτεχνων Ιωαννίνων παρεβρεθησαν οι Νταρας Δημήτριος και Μάντζιος Γεώργιος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 06 Ιούνιος 2009 11:15
 

Login Ο.Ε.Α.DX propagation

VHF Aurora : Status
144 MHz Es in EU : Status
Today's MUF & Es : Status

Callsign finder

QRZ callsign lookup:  

Provided by qrz.com

OEA twitter

Google+

 
 
Copyright © 2023 . Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Design by webpoint.gr