JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval

Visitors

Last Week: 151
This Month: 547
Total: 6111 

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ 29-30/01/2005
ΣΑΒΒΑΤΟ  29/01/2005        
 Οι Εθελοντές της Ομάδας Έκτάκτων Αναγκών των Ιωαννίνων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προϊστάμενου της Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Ιωαννίνων Κου ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΥ Δημήτρη αλλά και ευρισκόμενοι σε  ετοιμότητα λόγω των Χιονοπτώσεων που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες στο Νομό μας, πράξαμε τα εξής.:
 1. Όχημα  4Χ4 του ΝΤΑΡΑ Δημήτρη (SW6IED),με συνεπιβάτη τον ΣΑΛΤΑ Κών/νο (SV6GIM),μεταβαίνει στη ΔΕΗ και  παραλαμβάνει τους τεχνικούς : ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ιωάννη και ΣΔΡΑΛΑΓΚΑ Σωτήρη, όπου μεταβαίνουν αρχικά στα χωριά ΜΑΖΙΑ-ΛΥΓΓΙΑΔΕΣ, και αποκαθιστούν τις βλάβες ,δίνοντας ρεύμα σε αυτές τις περιοχές, ακολούθως δε κατόπιν έκκλησης της ΔΕΗ και της Πολ. Προστασίας αναχωρούν για τα χωριά ΗΛΙΟΧΩΡΙ-ΒΡΥΣΟΧΩΡΙ-ΛΑΙΣΤΑ, ζητώντας όμως  άλλο ένα όχημα προς ενίσχυση της αποστολής τους.
 2. Κατόπιν συνεννόησης των Εθελοντών αποφασίζουμε να αναχωρήσει το όχημα του ΛΙΣΓΑΡΑ Χρήστου(SV6DBL),με συνεπιβάτη τον ΣΑΡΡΕΑ Κων/νο (SV6GIB),όπου συναντιούνται στην πορεία και ταξιδεύουν όλοι μαζί.
 3. Απο την ΔΕΗ  ζητείται έτερο όχημα για να μεταβούν 2 τεχνικοί της στα χωριά  Άνω ΠΕΔΙΝΑ-ΔΙΛΟΦΟ-ΕΛΑΦΟΤΟΠΟ  για να αποκαταστήσουν βλάβες στα δίκτυα της.
 4. Κατόπιν συνεννόησης αναχωρεί το όχημα του ΠΑΠΑΣΤΥΛΟΥ Αλεξ. με συνεπιβάτη τον ΣΙΑΝΟ  Δημήτρη (SV6DBG),όπου πραγματοποιώντας την αποστολή τους επιστρέφουν στα Ιωάννινα ,παραμένοντας σε ετοιμότητα.
 5. Απο την Πολιτική Προστασία ζητείται ένα όχημα για να μεταφέρει Φάρμακα σε ηλικιωμένο κάτοικο στο χωριό ΛΥΓΓΟΣ, αναχωρεί το όχημα του ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ Ιωάννη (SV6EXJ),με συνεπιβάτη τον ΣΙΝΤΟΡΗ  Χρήστο (SV6JHA),όπου παραδίνοντας τα φάρμακα επιστρέφουν και παραμένουν σε ετοιμότητα για ότι χρειαστεί.
 6. Ο ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Γιώργος (SV6GMS) αναφέρει διακοπές της ΔΕΗ σε κάποια χωριά της ΑΡΤΑΣ  καθώς επίσης και ότι θα μεταφέρει Φάρμακα σε ασθενείς σε ορεινές περιοχές της ΑΡΤΑΣ στο ΤΕΤΡΑΚΟΜΟ .
 -Τα 2 οχήματα των μελών μας που προχωρούν με κατεύθυνση το χωριό ΒΡΥΣΟΧΩΡΙ , σταματούν στο χωριό ΣΚΑΜΝΕΛΙ όπου από εκεί και μέχρι το προορισμό τους , προωθούνται με τη βοήθεια μηχανήματος του Δήμου ΤΥΜΦΗΣ, λόγω μεγάλου όγκου Χιονιού σταματούν στο χωριό ΗΛΙΟΧΩΡΙ, όπου φιλοξενούνται σε οίκημα του κατοίκου  ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ Μιχάλη, ειδοποιηθέντος από τον Τ.Σ.  ΠΥΛΑΡΙΝΟ Ιωάννη , (όπου και τον ευχαριστούμε εδώ για την φιλοξενία που πρόσφερε στην ομάδα), οι δε 2 τεχνίτες της ΔΕΗ αποφασίζουν να προχωρήσουν προς ΒΡΥΣΟΧΩΡΙ με το μηχάνημα του Δήμου ΤΥΜΦΗΣ, προς ανεύρεση της βλάβης, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 29/01/2005, μη μπορώντας όμως να εντοπίσουν την βλάβη καθώς έχει βραδιάσει και λόγω Χιονιού , επιστρέφουν στο ΗΛΙΟΧΩΡΙ κατά ώρα 04.00 της Κυριακής 30/01/2005 όπου συναντιούνται με την ομάδα των Εθελοντών Ραδιοερασιτεχνών, μαζί τους είναι και ο Δήμαρχος ΤΥΦΗΣ  Κος ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΣ Γεώργιος , όπου περνούν τις λίγες ώρες έως ότου ξημερώσει και ετοιμάζονται για να επιχειρήσουν ξανά την μετάβαση τους προς το ΒΡΥΣΟΧΩΡΙ ,για τον εντοπισμό και την αποκατάσταση της βλάβης.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 30/01/2005
Στήνεται Τηλεπικοινωνιακό Κέντρο(Τ.Κ.) με Ασυρμάτους της Ο.Ε.Α. της Ε.Ρ.Ι., σε γραφείο της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης  Ιωαννίνων , με χειριστές τους :
α) ΠΥΛΑΡΙΝΟ Ιωάννη (SV6EXJ)  β) ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ Νίκο (SV6COH)  γ) ΜΙΧΟΥ Βάσω (SW6JIA), επίσης  εγκαθίσταται  ασύρματος στο Τηλ. Κέντρο της ΔΕΗ, από τους α) ΦΑΣΟΥΛΑ Γιώργο (SV6DBD)  και β) ΦΛΗΡΗ  Άρη (SV6GIA) όπου,  ξεκινάει  επικοινωνία μεταξύ των εθελοντών στις αποστολές - των τεχνικών της ΔΕΗ - του Δημάρχου Τύμφης Κου ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΥ Γ.- του Τ.Κ. της ΔΕΗ και της Πολιτικής Προστασίας, όπου επικοινωνούν με  τον Προϊστάμενο Κο ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟ Δημήτριο και  τον ΝΟΜΑΡΧΗ  Κο  ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ Αλέξανδρο, μέσω του Επαναλήπτη  R7  (REPEATER- R7) της  Ε.Ρ.Ι.                                                                                                                
 • Αναχωρώντας για ΒΡΥΣΟΧΩΡΙ οι 2 τεχνικοί της ΔΕΗ με το μηχάνημα αποχιονισμού ,καταφέρνουν ύστερα από μεγάλες προσπάθειες και προχωρώντας με τα πόδια ,να εντοπίσουν την βλάβη και κατά ώρα 16.00 της 30/01/2005 να ηλεκτροδοτήσουν τα χωριά: ΒΡΥΣΟΧΩΡΙ - ΗΛΙΟΧΩΡΙ - ΛΑΙΣΤΑ.
 • Από τον Δήμαρχο ΤΥΜΦΗΣ  Κο ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟ Γ. διαβιβάζεται στον ασύρματο η πληροφορία ότι  2 κάτοικοι ΒΡΥΣΟΧΟΡΙΟΥ, χρίζουν άμεσης μεταφοράς σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
 • Από Ιωάννινα αναχωρούν και άλλες ομάδες εθελοντών με προορισμό το ΒΡΥΣΟΧΩΡΙ  και είναι από την ομάδα διάσωσης του ΣΚ.Ο.Ι. και Εθελοντές Σαμαρείτες  του Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων, για προσφορά βοήθειας στους κατοίκους.
 • Από 5η ΕΜΑΚ, βραδινές ώρες αναχωρεί όχημα για να μεταφέρει στα Ιωάννινα τους ασθενείς κατοίκους.
 • Βραδινές ώρες της Κυριακής 30-01-05 και αφού οι προσπάθειες των εθελοντών της Ομ.Διασ.του ΣΚ.Ο.Ι. και των Εθελοντών Σαμαρειτών να φθάσουν στο ΒΡΥΣΟΧΩΡΙ δεν επιτυγχάνουν λόγω του Χιονιού , αποφασίζεται από όλους να επιστρέψουν , πράγμα που πραγματοποιείται πρωινές ώρες (03.00) της Δευτέρας 31-01-2005.
-Εδώ να σημειώσουμε ότι τα τηλέφωνα της περιοχής σταθερά και κινητά δεν λειτουργούν και όλες οι επικοινωνίες με τους Εθελοντές - την Πολιτική Προστασία - και την  ΔΕΗ , γίνονται με τους ασυρμάτους των μελών της  Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών  Ιωαννίνων και τον Επαναλήπτη  της R7 .
 Οι Εθελοντές Ραδιοερασιτέχνες που συμμετείχαν σε αποστολές η βρίσκονταν στην Πολιτική Προστασία είναι όλοι μέλη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων  και είναι οι παρακάτω .: (με σειρά συμμετοχής τους)
ΝΤΑΡΑΣ Δημήτρης  (SW6IED), ΣΑΛΤΑΣ  Κώστας (SV6GIM), ΛΙΣΓΑΡΑΣ  Χρήστος (SV6DBL), ΣΑΡΡΕΑΣ  Κώστας (SV6GIB), ΣΙΑΝΟΣ Δημήτρης (SV6DBG), ΠΑΠΑΣΤΥΛΟΣ  Άλεξ,  ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ  Ιωάννης(SV6EXJ),            ΣΙΝΤΟΡΗΣ  Χρήστος (SV6JHA), ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ  Γιώργος (SV6GMS), ΚΟΝΤΟΓ ΙΑΝΝΗΣ  Νίκος (SV6COH),      ΜΙΧΟΥ Βάσω (SW6JIA), ΦΑΣΟΥΛΑΣ  Γιώργος (SV6DBD), ΦΛΗΡΗΣ  Άρης (SV6GIA) και                  ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Πάνος (SW6JHT).
Επίσης και πολλoί άλλοι Εθελοντές ευρίσκονται στην ακρόαση του Επαναλήπτη  (REPEATER- R7) τηςΕ.Ρ.Ι., για βοήθεια ,καθώς επίσης και μερικοί βρίσκονται  στην Νομαρχία  όπως οι: ΚΟΣΜΑΣ Δημήτριος (SV6EXH), ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος (SV6DIB),  ΠΑΣΧΟΣ  Σωτήρης  (SV6GIC), ΤΣΙΟΜΙΔΗΣ Αναστάσιος (SV0XAA).                                           

Θέλω εδώ να ευχαριστήσω όλους τους Εθελοντές που αψηφώντας το κρύο
και το Χιόνι, ήταν παρόντες και προσέφεραν την ΒΟΗΘΕΙΑ τους στους συνανθρώπους τους, τον ΝΟΜΑΡΧΗ Ιωαννίνων Κο Αλ.ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ,
τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Κο Δημ.ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟ,την υπάλληλο της Ν.Α.Ι. Κα  Ελένη ΠΑΠΠΑ, καθώς και όσους άλλους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο.
 
Ο  Τοπικός Συντονιστής της Ο.Ε.Α. 
ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
SV6 EXJ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 24 Ιανουάριος 2009 04:04
 

Login Ο.Ε.Α.DX propagation

VHF Aurora : Status
144 MHz Es in EU : Status
Today's MUF & Es : Status

Callsign finder

QRZ callsign lookup:  

Provided by qrz.com

OEA twitter

Google+

 
 
Copyright © 2024 . Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Design by webpoint.gr