JoomlaWatch Stats 1.2.8_04-dev by Matej Koval

Visitors

Last Week: 110
This Month: 375
Total: 5239



 

Ραδιοφάσμα
Δικαιώματα Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων
Σύμφωνα με το νόμο Ν. 3431/2006,¨Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις¨ (ΦΕΚ 13/Α/03-02-2006), η ΕΕΤΤ χορηγεί ατομικά Δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων για την παροχή δικτύων ή / και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών με χρήση ραδιοσυχνοτήτων.
Οι διαδικασίες, προϋποθέσεις και λεπτομέρειες για τη χορήγηση Δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων ρυθμίζονται από τον “ Κανονισμό Χρήσης και Χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων υπό καθεστώς Γενικής Άδειας για τη Παροχή Δικτύων ή / και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών” (ΦΕΚ 750/Β/21-6-06).
Aπό το πεδίο εφαρμογής του ανωτέρω Κανονισμού εξαιρούνται:
  • τα κρατικά δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών,
  • τα δίκτυα και οι μεμονωμένοι σταθμοί ραδιοεπικοινωνιών της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη και της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη μέσω δορυφόρου,
  • τα δίκτυα και οι μεμονωμένοι σταθμοί ραδιοεπικοινωνιών που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για πειραματικούς ή ερευνητικούς σκοπούς και για επίδειξη,
  • η αναλογική τηλεόραση και ραδιοφωνία ελεύθερης λήψης και η επίγεια και δορυφορική ψηφιακή ευρυεκπομπή.
Στην τελευταία εξαίρεση δεν περιλαμβάνονται οι ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούνται από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να μεταφέρουν την εικόνα ή / και τον ήχο του προγράμματός τους από το σημείο παραγωγής στο σημείο εκπομπής.
Η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων που εμπίπτουν στον ανωτέρω Κανονισμό διακρίνεται σε δύο κατηγορίες:
  • Χρήση ραδιοσυχνοτήτων ή ζωνών ραδιοσυχνοτήτων όπου ο κίνδυνος πρόκλησης επιζήμιων παρεμβολών είναι αμελητέος και δεν απαιτείται χορήγηση ατομικού δικαιώματος χρήσης.
  • Χρήση ραδιοσυχνοτήτων ή ζωνών ραδιοσυχνοτήτων όπου προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης επιζήμιων παρεμβολών απαιτείται χορήγηση ατομικού δικαιώματος χρήσης.
Η κατανομή των ζωνών ραδιοσυχνοτήτων του φάσματος από 9 kHz μέχρι 400 GHz σε μία ή περισσότερες υπηρεσίες ραδιοεπικοινωνιών περιλαμβάνεται στον Εθνικό Κανονισμό Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΚΖΣ). Ο “Κανονισμός Όρων Χρήσης Μεμονωμένων Ραδιοσυχνοτήτων ή Ζωνών Ραδιοσυχνοτήτων” (ΦΕΚ 1010/Β/28-5-2009) εξειδικεύει σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκει κάθε χρήση μεμονωμένης ραδιοσυχνότητας ή ζώνης ραδιοσυχνοτήτων για την παροχή δικτύων ή / και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Επίσης καθορίζει τεχνικούς όρους χρήσης των μεμονωμένων ραδιοσυχνοτήτων ή ζωνών ραδιοσυχνοτήτων από εφαρμογές ή υπηρεσίες ραδιοεπικοινωνιών. Οι τεχνικοί όροι αφορούν μεταξύ άλλων στις επιτρεπτές χρήσεις, στα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού και στα ισχύοντα σχέδια διαυλοποίησης.

 

Σε περίπτωση που για κάποια χρήση μεμονωμένης ραδιοσυχνότητας ή ζώνης ραδιοσυχνοτήτων δεν υπάρχει πρόβλεψη στον Κανονισμό Όρων Χρήσης, ισχύουν τα οριζόμενα στον Εθνικό Κανονισμό Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΚΖΣ) (ΦΕΚ 399/Β/3-4-2006).
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2010 20:06
 

Login Ο.Ε.Α.



DX propagation

VHF Aurora : Status
144 MHz Es in EU : Status
Today's MUF & Es : Status

Callsign finder

QRZ callsign lookup:  

Provided by qrz.com

OEA twitter

Google+

 
 
Copyright © 2024 . Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Design by webpoint.gr